24.2.2013

Ikää kaksi viikkoa

 
Liitän tähän ensin pari söpöä otosta tältä viikonlopulta.
Viivin rakas ystävä Emily oli meillä "juhlimassa"
oman hiihtolomansa päättymistä ja
Viivin hiihtoloman alkamista sekä tietysti
pentujen 2-viikkossynttäreitä :).
 
 
 
Emily ja Odefina aamutunnelmissa
 
Viivi ja Otu - luotu toisilleen ;)
 
Pakollinen ryhmäkuva
 


Jopi-pappa ja Riitta Mikkelistä lähettivät heti syntymälahjaksi hienot pannat pennuille helpottamaan tunnistamista.

Olimmehan ennen synnytystä täysin varmoja, että maailmaan putkahtaa lauma merkkivärisiä pentuja ja nekin poikia ja ettemme tule millään erottamaan niitä toisistaan.

Toisin kävi. Blondit jymy-yllätykset ja pikkuinen Omara ovat helpottaneet pentujen tunnistamista sen verran, ettei pantoja laitettu pentujen kaulaan ennen tätä päivää.

Nyt alkoi erityisesti valokuvista olla jo mahdotonta erottaa toisistaan blondityttöjä Otua ja Ottiliaa sekä isompia merkkarityttöjä Olka K:ta ja Odefinaa.

Kaikki tietävät miten hurjaa vauhtia pennut kehittyvät! Melkein jokaisten päivä- ja yöunien jälkeen niiden käyttäytyminen muuttuu.
Ilmaisu on laajentunut haukkumiseen, ulvomiseen ja murinaan. Pentuyninä on tietysti repertuaarissa edelleen.

Jaloillaan pennut ovat kävelleet jo viikon. Ylittävät toisiaan ja emänsä jalat reippaasti jalkojaan nostaen, kellahtamatta nurin. Silmät ovat kaikilla alkaneet avautua. Tottistreeneillekin on pohjat luotu: osaavat istua ;). Rapsutusrefleksi nähtiin ensimmäisen kerran parin päivän ikäisenä. Puhumattakaan siitä, että pentulaatikon reunalaudoilla on kiipeilty jo kauan (huh). Ja niin edelleen...

Värityksessä tapahtuu myös; blondeilla alkaa olla pigmenttiä ihan mukavasti ja merkkiväristen merkit selkeytyvät. Seuraamme mielenkiinnolla myös Onnelin valkoista rintamerkkiä - sitä, että pysyykö se pennun kasvun mukana vai jääkö jossain vaiheessa kasvun vauhdista ;).

Luonne-eroja on siis havaittavissa:

Olka K kertoo hyvin nopeasti äänellään ja olemuksellaan ellei asia tapahdu hänen mieleisellään tavalla. Rauhoittuu kuitenkin käsittelyssä ja pitää silittämisestä.
Onneli ottaa kaiken vastaan aurinkoisesti ja hyvällä mielellä. Suhtautuu rennosti ja nauttien kaikkeen käsittelyyn.
Otu vaikuttaa suhteellisen vilkaalta. Suhtautuu käsittelyyn rennosti ja keskittyneesti.
Ottilia on blondisiskoaan hiukan maltillisempi. Rentoutuu käsittelyyn "hymy huulillaan".
Odefina on reipas, tyytyväinen pentu, joka ei aiheuta "vaivaa" missään tilanteessa - ei harmita jos maito loppuu tai jos ei saa ihan eturivin paikkaa maitobaarissa. Lähes yhtä "yleistyytyväinen" kuin Onneli. Odefinassa vaikuttaisi kuitenkin olevan "särmää", jos näin pienestä voi niin sanoa. Varsinainen isännän sylivauva, rakastaa olla "iholla" ja siliteltävänä.
Omaralle oli ensimmäisen viikon ajan tärkeää vain ruoka ja lämpö. Se keskittyi niihin täysin. Niinhän tekevät muutkin tässä vaiheessa, mutta ymmärrettävästi Omara erityisesti. Viimeisen viiden päivän sisällä pikkuinen on vasta saanut lihaa luiden ympärille - sanojen varsinaisessa merkityksessä! Samalla sillä on alkanut kehittyä voimia aistia ympäristöään. Nyt kun hän malttaa olla hetkiä irti nisästä niin rauhoittuu syliin nopeasti ja on oikein tykästynyt silittämiseen.
Oula - porukan Äijä. Syö ja nukkuu. Häntä ei jaksa siskolikkojen nisällä vinkuminen tai parhaasta paikasta taistelu kiinnostaa. Halit ja silut kelpaavat Oulalle  a i n a !

Pentujen painot 23.2.

 bln Otu
722 g (punainen panta)

blu Oula 
928 g (sininen panta)
 
smtn Olka K
1026 g (oranssi panta)
 
bln Ottilia  
748 g (vaaleanpunainen panta)
 
smtn Onneli   
800 g (keltainen panta)
 
 
 
 smtn Omara   
554 g (beige panta)
 
smtn Odefina 
850 g (vaaleansininen panta)


Näillä näkymin neljälle pennulle on jo löytynyt rakastava perhe. Vielä ei luonnollisestikaan ole kenellekään "nimettyä" pentua - paitsi perheelle, joka on odottanut Rebekan poikaa jo reippaasti yli vuoden. Pentujen kasvaessa ja kehittyessä selviää kuka narttupennuista sopii millekin perheelle.

Myös muut pentuja tiedustelleet ovat vaikuttaneet tarkkaan asiaa harkinneilta ja vastuuntuntoisilta.
Kiitos teille kaikille tähän mennessä yhteyttä ottaneille, mielenkiinnosta ja luottamuksesta!

Mikäli olet kiinnostunut hovawartista rotuna ja haluat tarjota jollekin narttupennuistamme hyvän, aktiivisen ja rakastavan kodin niin vastaan tiedusteluihin mielelläni.

Soita 040 - 8336 903 tai meilaa piskipalvelu@surffi.net .Hauskaa alkavaa viikkoa teille kaikille!
 
Anne ja 10 PihaVahtia
 
PS. Pentujen "passikuvat" otettiin tänään n. klo 12.00. Kuvissa silmät eivät vielä kellään ole kokonaan avautuneet.
Nyt kello on n. 16.30 ja silmät ovat auki kaikilla.
Että sellainen kehitysvauhti :).

2 kommenttia:

  1. Minna ja ripakintut24.2.2013 17.24

    Ne on kasvanu ihan ÄLYTTÖMÄSTI siitä kun mä näin ne viimeks <3! Nyt teillä onkin siellä jo 10 koiraa, eikä kolmea koiraa ja seitsemää marsua :)

    VastaaPoista
  2. Huh kun ovat kasvaneet! Olimme kylässä Turussa ja kävimme samalla Liedon koirauimalassa. Hullu noutaja hyppi, nouti, sukelsi ja ui koko tunnin sananmukaisesti hullun lailla. Villakoira oli aivan järkyttynyt: jo pelkkä altaan lähelle tulo oli kammotus. Vettä roiskui ja vesi kastelee!!

    Lomailijat Marvin ja Nova

    VastaaPoista