5.2.2013

oMarAKasOmaRakasOmArAkaS!

 
Tunne on lähes juhlallinen, sillä tänään huomasimme,
että anomani kennelnimi on julkaistu FCI:n www-sivuilla.
Tämä tarkoittaa sitä, että meillä syntyvät pennut saavat nimensä eteen kennelnimen
 
OmaRakas
 
 
 
 
 
Haluan kertoa nimen synnystä pikkuisen:
 
Perheemme ensimmäinen narttukoira syntyi 18.3.2003 Elliegårdens kennelissä, idyllisessä Lillhärdalin kylässä Ruotsissa. 
 
Se syntyi seitsemän pennun katraaseen, johon kuului 2 mustaa ja 2 merkkiväristä urosta sekä 1 musta ja 2 merkkiväristä narttua. 
 
Musta narttu sai nimekseen Elliegårdens Black Omara. Ja tuo söpöliini muutti meille.
 
Meillä pentu sai kutsumanimekseen Yoko. Emme aavistaneet miten osuva nimi onkaan juuri tälle seesteiselle, aina hyväntuuliselle ja kuitenkin erittäin energiselle mustalle ladylle. Onhan nimen esikuva, Yoko Ono, nainen "suuresta rakkaustarinasta".
 
Jostain syystä Yoko sai minulta heti hellittelynimen Rakkauskoira. Se on ollut alusta asti hyvin rakastettava. Sen käsittämätön ja välillä lähes kestämätön kekseliäsyys sai jo pentuna leveän hymyn huulillemme.
 
Sen luonne siis hurmasi ihmisiä. Myös niitä läheisiä ystäviä, jotka sitten yrittivät vakuutella minua siitä, että Yoko olisi hyvä koira sukunsa jatkamista ajatellen.
Minua joka olin sanonut, etten milloinkaan kasvata. Olin ollut niin vakuuttunut siitäkin, että koskaan en edes omista narttukoiraa.  
 
Tuolloin yksi näistä rakkaista ystävistäni, Marja Virtanen, asui  hovawartteineen meidän kylällä. Siihen aikaan Marjan perheeseen kuului myös noin vuoden ajan kultainen noutaja narttu Sani. Sanista tuli sittemmin loistava opaskoira.
 
Yoko ja Sani olivat lähes samanikäisiä ja pennusta asti lenkkeilimme yhdessä Marjan ja Sanin kanssa. Nartuista tuli hyvät kaverit.
 
Vaelluksillamme juttelimme lähes kaikesta. Kuitenkin koirista eniten.
 
Puheeksi tuli toistuvasti Yokon käyttäminen jalostukseen. Muistan miten unelmoimme, että Yoko synnyttäisi Marjalle blondin nartun, Lunan. 
 
Sitä kautta leikittelimme ajatuksella, että oikein kennelnimen anoisin, jotta mahdolliset pennut saisivat "kunniallisen" nimen.
 
Yhtenä päivänä Marja totesi, että "OmaRakas sen pitää olla tietysti!". Lisäsi, että "Eihän Yokon nimeen Omara tarvitse lisätä kuin kas". Ensimmäisen eli kantanarttumme nimi on siis nimessä sen lisäksi, että nimen ajatus on juuri se "meidän juttumme". Hoffimme ovat omia rakkaitamme, tottakai.
 
Pidän itse sanoilla ja kirjaimilla leikittelystä. Kävi jopa mielessä, että kirjoitusasu voisi selkeämmin viitata Yokon nimeen ja olla OmaraKas. Mutta OmaRakas vei voiton.
 
Nyt, kun noista Marjan ja koirien kanssa tehdyistä ihanista metsäretkistä ja juttutuokioista on kulunut lähes tarkalleen 10 vuotta on kennelnimi vihdoin virallinen.
 
Kiitos Marja!
Ikimuistoisista retkistä ja keskusteluista. Ja mm. siitä, että annoit Yokolle hyvän hoidon esim. silloin, kun olimme matkalla Yokon ensimmäisenä kesänä. Joku lukijoista saattoi tuolloin, vuonna 2003, tavata Marjan ja Yokon Tervakoski-tapahtumassa :).
 
 
Näistä nostalgisista tunnelmista tähän hetkeen:
odottamaan OmaRakas O-pentueen syntymää <3.
  
 7 kommenttia:

 1. Ihana tarina ja Yokohan on varsinainen hurmuri-lady!

  VastaaPoista
 2. Todellakin ihana tarina ja sen perusteella muu kennelnimi ei tulisi kuuloonkaan. Pentu-uutisia odotellessa... Jos meillä ei olisi jo kahta omaa rakasta, saattaisi rotu ja kasvattaja mennä vaihtoon. :)

  VastaaPoista
 3. Onnea viralliselle kennelnimelle!
  Ja pentukuulumisia täällä Hämeen toisellakin kulmalla odotellaan...

  VastaaPoista
 4. Hiano kennelnimi! Rakkautta ja hualenpitoo pitää aina ollakin maailmassa.

  VastaaPoista
 5. Onnea hienolle kennelnimelle!!!

  terveisin Ulla-Maija ja mustat hovawartit

  VastaaPoista
 6. Onnittelut kauniista kennelnimestä!
  Jännityksellä odottelemme jo vauvauutisia täälläkin :)
  Terveiset koko porukalle Hannelelta, Tintiltä, Gildalta & Freijalta

  VastaaPoista
 7. Niinpä... ja nyt siellä olisi vaaleita narttupentuja :) Onhan niitä pakko tulla katsomaan, vaikka en enää hoffia pystykään ottamaan <3
  Onnea kennelnimestä, hienoa että valitsit tämän on paras nimi!
  Ja onnea OmaRakas ekasta pentueesta!! <3

  VastaaPoista